Veilig samenleven met toekomstig hoogwater
Veilig samenleven met toekomstig hoogwater

Minister Infrastructuur en Waterstaat bezoekt Varik

Arja Dijkhout 12-02-2018 0 reacties

Vanochtend heeft minister Cora van Nieuwenhuizen Varik bezocht. Zij heeft zich een beeld kunnen vormen hoe bewoners en bestuurders tegenover de plannen staan om het rivierwater tegen te houden.

Buiten voor de deur van Atelier Varik vond al vroeg in de ochtend een demonstratie plaats. Trekkers hadden zich opgesteld in de Keizerstraat en voor de ingang van Atelier Varik hadden bewoners zich verzameld om de minister te laten weten dat ze tegen een hoogwatergeul zijn.

De minister heeft eerst met de bestuurders over hun standpunten gesproken. Zij werd ontvangen door Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland, wethouder Teus Kool vertegenwoordigde het gemeentebestuur van Neerijnen en Josan Meijers was namens Gedeputeerde Staten van Gelderland aanwezig.

Daarna sprak de minister met de leden van de klankbordgroep Varik-Heesselt. Voor- en tegenstanders van de hoogwatergeul legden aan de minister hun betrokkenheid en standpunt uit. Zij delen allemaal de mening dat er snel duidelijkheid moet komen over de toekomst van het gebied.

Tot slot namen de projectleiders Cora van Nieuwenhuizen mee over de dijk zodat zij het gebied kon bekijken. De minister heeft gezegd dit alles tot zich te nemen en daarover te willen nadenken. De stuurgroep zal op korte termijn bijeenkomen om te besluiten over hún voorlopige keuze.  

  

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...